Oppdatering om banktilbudet

24. september 2023
Lars-Jonas Westerfjell

I juni ble det klart at Handelsbanken blir ny leverandør til akademikeravtalen fra 1. januar 2024. Den gir medlemmer i KOL tilgang til konkurransedyktige bankbetingelser. Ny undersøkelse viser at Handelsbanken har blant landets mest fornøyde kunder.

Det anerkjente markedsundersøkelsesselskapet EPSI måler årlig kundetilfredshet blant norske bankkunder. Resultatene av årets undersøkelse ble lagt fram mandag 18. september. Handelsbanken er nummer 1 i bedriftsmarkedet og nummer 2 i privatmarkedet. Handelsbanken er ifølge kundene nummer 1 på kvalitet på rådgivning, er den enkleste banken å komme i kontakt med og oppleves oppriktig interesserte i kundene sine.

Dagens tilbyder til akademikeravtalen, Danske Bank, ligger nederst på listen, og EPSI melder at 72 prosent av kundene i Danske Bank vurderer å bytte bank. Det antas å ha sammenheng med at Danske Bank skal trekke seg ut av privatmarkedet og ønsker å selge virksomheten til Nordea, men også at kundene ikke er tilfredse med bankens tjenester og at akademikeravtalen flyttes til Handelsbanken.

Det er gledelig at den kommende tilbyder av bankavtalen, Handelsbanken, får gode vurderinger av sine kunder. Dette var også et av de viktigste kriteriene ved valg av ny tilbyder, sier generalsekretær Anders Barman Stenberg.  Vi ser fram til å presentere tilbudet til medlemmene i starten av 2024.

Les mer EPSIs undersøkelse her

Her finner du ofte stilte spørsmål om bankbyttet